Dagene i dagplejen vil så vidt muligt følge en nogenlunde fast struktur, det for at sikre forudsigeligheden og trygheden. Selvfølgelig vil der være afvigelser, men vi forsøger at spise, lege og sove sammen tid hver dag.

 

kl ca 8,30 spiser vi formiddagsmad, det kan f.eks være hjemmebagte boller, bananpandekager, frugt eller andet lækkert mellemmåltids agtigt. Herefter er det tid til leg, motorik, sang og musik, en gåtur, cykeltur eller hvad vi ellers har lyst til den enkelte dag. Jeg ser meget på børnene og mærker hvordan og hvor de er den pågældende dag. Vi ses af og til også med søde kollegaer og leger. 

kl ca 11,00 spiser vi frokost, det kan være rugbrød med forskelligt pålæg, både kød, grønt og fisk. Vi spiser også gerne varm mad. Jeg ligger vægt på at børnene får sund, spændende mad, og de bliver modige og tør smage på nyt.

 

Efter frokost er det tid til en lur efter dagens strabasser, og når de små vågner fra lur bliver der serveret eftermiddagsmad, det er som regel frugt, grønt, brød, knækbrød, vafler og hvad vi ellers kan finde på af lækre sager.

Hvad kan vi finde på at lave i dagplejen ?

Jeg har allerede nu en masse ideer til aktiviteter vi kan lave, men det er vigtigt for mig at se på børnegruppen, alder, temperament og hvad der falder i deres interesse. Men jeg vil forsøge at lave aktiviteter der følger årstiden, så vi om efteråret lege i visne blade, om foråret danser i vandpytter, om vinteren laver sne-engle og om sommeren pjasker i en balje vand osv. 

Derudover tænker jeg vi skal bage, tegne, lave sanglege, motorik, gå ture, lege på de mange legepladser i nærområdet osv osv - ja jeg er slet ikke til at stoppe igen når først ideerne kommer.